5 життєво важливих уроків, які я отримала до своїх 25-ти

Ось і підійшов той особливий момент, коли я святкуватиму мою чверть  століття. Так, дата неоднозначна і змушує задуматися чого я здобула за цей час.Потрібно поставити нову планку на наступні 25. Оглядаючись назад, я розумію, що у моєму житті нічого не відбувалось просто так. Все мало свою ціль. І це чудово. Прекрасно, що я зараз можу усвідомлювати і дякувати Богу за кожну прожиту мить, не зважаючи на сльози, біль, розчарування, падіння. Я знаю, що ці речі робили мене сильнішою, зміцняли характер та загартовували дух. Було теж і багато радості, коли я літала на крилах від щастя. І це Бог по своїй милості давав у моє життя. Взагалі життя з Ним — неймовірно.

1SEibj4p1i8

Я вирішила підбити підсумок останніх 25-ти років та написати 5 уроків, які я отримала впродовж цього часу. Я  їх написала б набагато більше, але ці вважаю найголовнішими. Друзі, ділюсь з вами мудрістю, яку дав мені Бог. Мотайте на вус.

  1. Бережи своє та чуже серце.

Я думаю багато з вас подумає, що це так банально. Та ну, Альон, що чесно? ТАК!!! Досвід не можна зіжмакати в грудку та викинути у смітник. Мій особистий досвід просто кричить до молодих хлопців і дівчат: «Збережіть себе для ОДНОГО! Не розтрачуйте свої емоції на непотрібні розмови, залицяння, загравання, інтриги і тд. Дочекайтесь того, від якого будете в захваті!» Кожного разу, коли ти по-особливому (тобто не дружньо) спілкуєшся з особою протилежної статі, ти віддаєш частину своєї сутності. У ньому залишається частинка тебе, у тобі – частинка його.  Не думай лише про себе, коли ти відповідаєш на залицяння хлопця.

Ліна Костенко застерігає: «Не окрилюй того, з ким не збираєшся в небо!», а Соломон наставляє: «Над усе, що лише стережеться, серце своє стережи, бо з нього походить життя».

IMG_20160806_163456

  1. Забудь про минуле, дивись з вірою у майбутнє.

Проблема у тому, що ми, люди, так часто зациклюємось на минулому, що не можемо будувати майбутнє. Все обдумуємо інші варіанти виходу з минулих ситуацій, згадуємо образи та непорозуміння і тд. Не знаю, може я одна така??? Але я зрозуміла колись, що все, що було – пройшло. Його вже немає і ніколи більше не буде. Були неправильні вчинки, гріхи, сварки, інше.  Але все! Ця сторінка перегорнута, а попереду нова – чистий аркуш білого паперу. Для чого ти гортаєш сторінки назад? Гортай їх уперед – заповнюй новим – позитивним, світлим, добрим. Не бійся, що не вдасться. Дивись у майбутнє  з вірою у найкраще для тебе!

Апостол Павло каже : «… забуваючи те, що позаду, і спішачи до того, що попереду, я женусь до мети за нагородою високого поклику Божого в Христі Ісусі».

Kl9RFtBBOXU

  1. Знайди своє покликання та будь-якою ціною виконай його!

Я скажу: досить тобі прокидатися і не знати для чого ти створений і що тобі в цьому світі робити! Досить пити каву та ходити на нудну роботу!  Може справді досить? Зупинись! Прислухайся до свого серця – до того, що говорить тобі Бог. Він створив тебе для цілі. Ти народжений не просто так! І ти маєш зрозуміти це. Я вдячна Богу, що я зрозуміла куди я маю рухатись у цьому житті і що дає мені наснагу. Прокидаючись вранці, я знаю, що моє життя має сенс.  Зараз я на етапі розуміння свого покликання. Я ще не виконую його, але активно рухаюсь, щоб досягнути ту ціль, яку для мене дав Бог.

«У людини є два дні народження: перше – коли вона народилась і друге – коли зрозуміла для чого».

  1. Живи своє життя.

Я зрозуміла, що в час постпостмодернізму можна легко загубитися. В соціальних мережах ти можеш бачити успішних і красивих людей. Тобі хочеться бути схожим на них: заробляти купу грошей, не напрягаючись, їздити на Мальдіви та селфитись на кожному кроці.  Світ нав’язує: «Будь таким як оцей на картинці!». Навколо лозунги: «Успіх! Гроші! Вперед!». Послухай, та це ще не все. За тими картинками, лозунгами криється невидима сторона. Світ хоче вкрасти твою індивідуальність, твою значимість як особистості. Бери хороші приклади з життя твоїх друзів, але не ставай чиїмось двійником. Запам’ятай, ти – унікальний!

IMG_7047

  1. Багато навчайся, багато подорожуй, займайся самоосвітою!

Всім відомо, що сказав Генрі Форд, що лише той, хто продовжує вчитися залишається молодим, а той хто перестав вчитися, той і в 20 уже старий. Тому, ніколи не занедбуй навчання: семінари, тренінги, майстер-класи. Особливо, якщо це стосується твого покликання. Це дає змогу тобі оновити свій розум, здобути нові класні ідеї, думки.

Коли ти подорожуєш, ти теж виходиш із зони свого комфорту, вчишся розмовляти іноземною мовою. Ти дізнаєшся нову культуру, нові погляди на ті ж самі речі. Є ще одна фраза, яка говорить, що день проведений у іншому місці, вартує більшого ніж десятки років у твоєму рідному.

Якщо ти не вчився в універі, не біда. Відкрий інтернет і знаходь відео уроки, читай книги бестселлери, спілкуйся з мудрими людьми. Це все допоможе тобі стати освіченою людиною. Розвивайся, не стій на місці, бо якщо не будеш вчитися, не зможеш іти в ногу з часом та бути конкурентоспроможним.

IMG_6939

Підсумок: проживи життя так, щоб коли ти розповідатимеш про нього внукам, сидячи в свої 90 у кріслі-качалці, вони відкрили рота від захвату. Щоб захотіли прожити таке ж наповнене змістом життя і наслідувати Бога, як Його наслідував ти.

Альона Бондарчук

 

 

 

5 життєво важливих уроків, які я отримала до своїх 25-ти: 2 комментария

  1. Олена дуже круто, глибоко і змістовно. Вітаю тебе, моя дорога. Продовжуй рухатись і надалі вперед, розвивайся ще більше, щоб Слава Нашого Бога виражалась ще більше через твоє життя !!! Люблю і поважаю

    Нравится

Оставьте комментарий